söndag 25 maj 2014

Frukost

Helgfrukost
Frukost på vardagar består av fruktsallad (vanligen banan, äpple och apelsin) med lite kött, knäckebröd med leverpastej och en kopp örtte med en tesked honung. På helgen kan den vara förstärkt med gröt, mjölk och lite honung.
Till gröten behövs
1/2 dl havregryn
1/2 dl kruskakli
1/2 msk psylliumfrö
lite nässelsalt
3 dl vatten
Blanda allt, koka upp. Sänk värmen och koka ca 3 min.

Fruktsalladen serveras på en tallrik som heter "Rosersberg" från Uppsala-Ekeby, Gefle, jag har inte hittat någon info om designer och tillverkningsår. Gröten serveras på en tallrik som heter Swedish Grace från Rörstrand designad 1930 av Louise Adelborg. Temuggen heter Collection från Höganäs, designad 1989 av Marie-Louise Hellgren

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!

Vi har uppmärksammat din blogg tack vare kvaliteten på dina goda recept. Vi skulle bli jätteglada om du ville gå med i Hittarecept.se så att vi kan länka till din blogg.

Hittarecept.se är en sökmotor som samlar recept från de bästa svenska bloggarna och sajterna. Flera hundra bloggar har redan gått med och dragit nytta av den trafik vi skickar till deras sajter.

För att gå med behöver du bara följa länken här: hittarecept.se/ga-med-i-matbloggstoppen

Med vänlig hälsning,

Emilie
Hittarecept.se

Lina sa...

Hej! Det är ju som sagt ett privat mönster, men är stickad av rililie, så sök på det namnet så borde du hitta det eller sök på 2012 cardigan under projekt. Mvh Lina