söndag 18 maj 2014

Från ärvt UFO till tröja


Det var en gång bästa vävfröken. Hon hade ett tröjprojekt på gång med ett stickat bakstycke i ett underbart garn som nog kommit från Karin Lundholm (på bild nr 3). När vävfröken skulle flytta för över fem år sedan fick jag ärva projektet. Tyvärr fann jag ingen användning för ett stort bakstycke men garnet har frestat mig länge. Såg i september en just påbörjad tröja hos Maria Carlander och en färdig tröja någonstans som jag inte hittar tillbaka till nu. Sen förra vintern har Garnstudios tröja med flätor surrat också - i hösas var det dags att göra något.
Jag gjorde ett maskprov sen satte jag igång med garnet direkt från den gamla stickningen - lite ojämnt resultat. Ökningarna längs flätorna blev heller inte perfekta så jag tvättade det garn som fortfarande var på härvor och började om.

När garnet i härvor var slut rev jag upp det stickade och härvlade garnet på mitt härvträ. Ner ca 1 timme  i tvättvattnet med Diadavin, några sköljningar och sen torkning så hade jag mer underbart garn.

Tröjan är färdigstickad och provad men ännu ett UFO då alla markeringstrådar sitter kvar - när som tänkte jag att jag skulle renskriva mitt mönster för jag kom så klart ganska långt från originalmönstret.

2 kommentarer:

Sjömans-Elin sa...

Jättesnygg! Har funderat länge på göra en tröja med flätor i raglanärmen... Någon gång får jag kanske tummen ur. Kan du rekomennedera DROPS-mönstret?

Irene Lundell sa...

Jättesnyggt! En sån skulle jag vilja sticka också.