söndag 2 augusti 2009

Ett vävt ufo klartÄntligen något klart!
En trasmatta påbörjad för länge sen i mammas vävstol - mamma hjälpte mig att väva klart. Sen har den suttit på tygbommen och legat och väntat men nu har jag äntligen fållat den. Jag har alltid tidigare gjort frans men jag tycker att fransarna snabbt blir trista även om jag drejat dem. Nu vävde jag en fåll med tunna trasor, ca hälften så tjocka som resten av mattan, knöt ihop varptrådarna med råbandsknop och vek och trädde fast fållen med hjälp av mattvarp och en ryanål. Känns helt rätt ännu så länge!
Blivande ufo?
Håller på med en svart mohairkofta i Drops Vivaldi inspirationen kommer från boken Sticka av Nina Sauglin. Jag stickar dock uppifrån och ner med raglan. Har kommit till ärmarna och det känns mest bara trassligt! Mohair är nog inget för mig!Nytt på gång!
Har börjat på en provlapp till en Tant Kofta kofta. Garnet är "upprepegarn" och strukturen kommer från tidningen på bilden blir nog min variant på Vintagestickning. Använder stickor 4,5mm så kanske jag får den klar innan nyår.

6 kommentarer:

Annika sa...

vävd fåll tycker jag också är bra! snygg trasmatta!

Queen Mudd sa...

Supersnygg trasmatta, blir nästan lite vävsugen.

Merope sa...

Åhh! Som stor trasmatteanhängare blir jag väldigt hagalen när jag ser din fina komposition. Blir pigg på att rensa ut förrådet, hämta vävstolen i sommarstugan och sätta igång.....

Fröken Slöjd sa...

hej Annika, Queen Mudd och Merope!
Tack för era kommentarer om min matta. Känner mig ännu så långe så nöjd med den att den ligger mitt på vardagsrummsgolvet till beskådan.
Önskar jag hade plats och tid till mer vävning men hinner ju knappt att sticka idagsläget så det får vänta! Tiden är oändlig det handlar egentligen som alla vet om vad man för tillfället prioriterar.
Hälsningar Fröken Slöjd

Lena sa...

Vilken vacker matta du gjort!

Lena sa...

Vilken vacker matta du gjort!