torsdag 19 februari 2015

Träning - Yoga

För ganska många år sen tränade jag yoga en gång i veckan under några terminer. När jag var ledig och jag därmed inte hade så jäktigt att komma iväg till jobbet på morgonen tränade jag hemma ca 1 timme före frukost med hjälp av en bok. Sommarmornar hände det att jag tränade ute mellan klockan sex och sju - så underbart. Av olika anledningar kom jag sen bort från yogan.

Bloggen Slowfamiljen visade mig att det gick att träna med hjälp av Youtube - det blev bla den här videon. När jag hade ont i nedre delen av ryggen googlade jag vidare och hamnade bla här. Sen var inte steget så långt till att leta efter Yoga som skulle kunna hjälpa mot ryggont - back pain, den här videon har jag använt då och då. Gillar ledaren hon entusiasmerar mig verkligen trots att hon pratar engelska som verkligen inte är min grej. Bloggen En aning om yoga som jag hittade till pga en stickblogg skrev häromdagen om vikten av att göra sin yoga varje dag oavsett hur man mår.

Häromdagen gick det plötsligt upp ett ljus. jag kan ju googla efter svenska yoga program.
Hamnade på en svensk världskändis Yoga Girl - Rachel Brathen som hade haft problem med ryggen som tonåring - det kan man verkligen inte tro när man ser henne idag. Jag hittade även ett nybörjarprogram på 30 minuter från Yoga för alla som när jag testade fick mig tillbaka till känslan jag hade för yoga för länge sedan.

Är ledig ett par dagar till så några morgonpass till ska det bli ...

Tillägg:
Stretch för axlar, ben och rygg i 15 minuter, se här, skönt när man känner sig stressad på morgon eller kväll.

Inga kommentarer: