måndag 15 september 2014

Utvärdering av sockutmaningen

Nu är det fäst, det tog en dryg timme framför en film att fästa trådarna på strumporna som legat sen 1 juli. Trådhögen blev ganska vacker!

Utvärdering av mina mål i Dödergöks sockutmaning.
Mina mål/utmaningar var följande:
- Endast använda garn från mitt lager av strumpgarner.
Fixat - har dessutom stått emot lockelsen att köpa nytt strumpgarn många gånger - ett nytt nystan svart Fabel  har jag dock köpt under perioden.
- Alla strumpor ska stickas från tårna och upp. 
Fixat.
- Jag ska sticka klart ett par pågående strumpor i min favoritmodell (resårstickade på ovansidan av foten, min vanliga häl och resårstickat skaft) och skriva rent mönstret.
Har stickat klart men ej renskrivet mönstret ordentligt.
- Jag ska prova att sticka ett ar strumpor med Sweet Tomato Heel.
Det har jag gjort, tredje paret från vänster på bilden. Konstaterade att mina höga vrister och "tomathälen" inte funkat så bra ihop så det blir inte fler. Jag kommer i första hand att hålla mig till min väl beprövade favorithäl, (hällapp-hältak-vristkil).
- Jag ska sticka ett par strumpor med någon form av strukturmönster, spetsmönster eller tvåfärgsmönster - kanske efter ett färdigt mönster.
Det fjärde paret från vänster är stickade med strukturmönster från Gentleman´s fancy sock och det femte paret från vänster är stickade med en egen variant av falska flätor. Det blev alltså inga sockar helt efter ett färdigt mönster.
- Jag ska sticka ett par restgarnstrumpor.
Nej! Det har inte blivit några restgarnsstrumpor stickade. Jag har hitintills inte känt att de restgarner jag har går att kombinera med ett snyggt resultat - har t o m härvlat upp restgarn med tanke att färga. Jag har flera garner som har vitt med prickar i sig (syns tydligt på första paret på bilden) som jag "tröttnat" på och inspirerad av bla Tootitosh som färgar mycket grönt känner jag att jag skulle kunna färga över en del garn med indigo.
Summa: Fyra par tunna strumpor till första september
Fyra par strumpor har det blivit.
Jag har som sagt kvar att sticka restgarnsstrumpor men det kommer någon gång när jag får lust och inspiration av de restgarner jag har. Ett stort tack till Dödergök för utmaningen jag har lärt mig mycket och fått massor av inspiration.


Testar nu att sticka ett par strumpor i Drops Alpacka är nyfiken på hållbarheten.

Ett par lite större strumpor är också på gång på det gamla vanlig hållet.


Inga kommentarer: