söndag 24 februari 2013

Sportlov med lappteknikFröken slöjd har provat skidorna på hemmaplan.
Målet med sportlovet var att sy ett par lapptäcke men oj vilken långsam start.Det är över 10 år den jag blev klar med något i lappteknik "fritt" utifrån tyglagret. Här är en bild på ett minitäcke från då, ca 30 x 40 cm stort.
Bestämde mig ganska fort för att "Lilla Anna" tygrester skulle användas. Det räckte till 30 st rutor 12x12 cm stora. Skulle jag göra kvadrater i fler tyger och sy ihop?
 Mycket funderande och letande i bokhyllan gjorde att jag fastande för täcket på omslaget till boken Lantlig kviltning av Isabel Stanley och Jenny Watson. Eller rättare sagt jag fastnade för att göra blockrutor med mina "Lilla Anna" bitar i mitten - röd mitten - ett varv brått - ett varv rött och tvärt om - blå mitten - ett varv rött - ett varv blått.


Dags att inse att tygerna inte hoppade ut ur hyllan av sig själva jag måste plocka ut alla röda och blå och plocka runt. Tänker använda mig av Kristen Vistnes och Grete Gulliksen Moes metod för att sy ihop rutor med remsor från boken Lapptäcken.


Byggde ett tillskärningsbord i perfekt höjd, 90 cm, av bananlådor, brödlådor och en skrivbordsskiva 60 x 120 cm som jag fick till mitt första skrivbord i 4 års åldern. Gillar flexibla lösningar, skivan har varit med i många sammanhang sen dess. Skär 4 cm breda remsor - tror jag har tillräckligt med röda men måste skära vidare utav blå.
Fortsättning följer ...


1 kommentar:

Annika sa...

Åh, så härligt kreativt det ser ut! Man blir liksom sugen!