onsdag 11 augusti 2010

Inga öar i år ...

Ibland ändras planerna snabbt!

Årets semester var tänkt till Danmark (Römö, Fanö) och Tyskland (Nordfrisiska öarna). Pengarna och passen var fixade men på en timme eller så planerades det om. Bilens styrdes mot Norge och Härjedalen. Passen blev kvar i byrålådan och de Danska kronorna fick bytas till Norska.

Landskapet var hisnande!

Berg bla Galthöpiggen, dalar och raviner med serpentinvägar, färjor och tunnlar. En huvudstad, en meteorit krater (syntes dock dåligt i naturen), vattenfall i massor, en glaciär - Nigardsbreen, stavkyrkor bla i Lom och kalfjäll mm. Bilen rullade på, tältet och det 25 år gamla stormköket funkade fint.

Lite shopping blev det också!

Mest på Röros Husflidsutsalg i Världsarvs byn Röros. Garn allt av Norskt fabrikat så klart! Dock blev det inga vackra sittdynor med Älgar på.

Jag är förvånad över att ingen av de fyra garnaffärer, bla Norsk Husflid i Oslo, jag besökte skyltade med en enda lusekofta att sticka själv.

På andra sidan gränsen - i Härjedalen - hemma i Sverige blev det till att använda fötterna och vandra/jogga på fjället med lyxboende i stuga.

Med på turen var grytlapp stickningen men det blev inte många varv.
Hemma väntade Garter-Yoke koftan - har kommit nedanför ärmhålen nu.
Undre bilden visar provlapparna till garnet- jag har visst tidigare varit inne på att använda garnet till dominostickning - det är flera år mellan provlapparna.

1 kommentar:

Call design sa...

Norge har mycket att erbjuda,och fjällen kan jag inte leva utan. Ser ut som om resan var fantastisk. Nu väntar vi läsare på vad det kommer bli av garnet!