fredag 20 mars 2009

Fröken Slöjd stickar onormalt!


20 mars 2009 003
Originally uploaded by frokenslojd

-Stickar du hårt eller löst?
Nästan varje gång jag ställt frågan till någon får jag svaret: -Jag stickar normalt!
Nu är det ialla fall fastslaget Fröken Slöjd stickar inte normalt, ibland blir det hårt, ibland blir det löst, alltså stickar Fröken Slöjd onormalt!

Jag har gjort mig ett par näverstickade muddar. För att få ihop ett par vara jag tvungen att sticka tre muddar. Andra mudden blev nämligen alldeles för hårt stickad och för liten. Garn, stickor, antal maskor och stickerska är samma men resultatet är mycket olika. Tvåan, den hårda, stickades under en mycket stressad vecka.

Visst har jag haft problem att få masktätheten att stämma tidigare också. Först provstickar jag och får fram ett visst antal maskor per centimeter sen räknar jag och lägger upp och efter ett tag har jag som regel fått en mer avslappnad (lösare) masktäthet. Det här har erfarenheten lärt mig och jag brukar, tack och lov, lyckas kompensera redan i beräkningarna ganska bra.

Tvåan blev faktiskt bra den med. Ända sen jag köpte ett vätskebälte i höstas har jag tänkt sticka påsar till flaskorna för att hålla vattnet ljummet, nu blev det en.

Fakta: Näverstickade muddar
Påbörjade: 21 februari 2009
Färdiga: 19 mars 2009
Teknik: Näverstickning
Material: Garnstudios Fabel vinrödmix 672, 75 % ull superwash, 25 % polyamid, knappt 50 g = 205 m
Stickor: Rundstickor 2 mm, 80 cm långa
Masktäthet: 3 eller 4 maskor per centimeter
Mönster: Eget, motsvarande finns på http://www.helylle.se/.

1 kommentar:

metamorphosis sa...

Hamndade här lite av en slump (letade bilder på Kauni-effektgarn i olika färger) men attans så snyggt det var med näverstickade muddar!
Är det svårt med näverstickning, eller är det något som en sticknovis kan våga sig på?