lördag 12 augusti 2017

Fixa jeansen

Jeans är ett basplagg i min höst-vinter-vår garderob och eftersom hösten närmar sig eller höstterminen i alla fall kändes det som att det var läge att kolla igenom vad som fanns och fungerade. Det blev ett nyinköp i mörk färg och så fanns ett par hela mörka och ett par trasiga ljusa redan.
De nyköpta har jag fixat idag - jag begriper inte vad man ska kunna använda de minimalistiska fickpåsarna till så jag utökade dem. Nu funkar de till både mobil och nycklar!

De gamla mörka var jag tvungen att fixa ena fickan på i våras då nycklarna åkte igenom.

De ljusa trasiga lagade jag framsidan på låren i förgår. Inspirerad av en massa bilder på nätet testade jag att laga förhand med förstygn och perlgarn nr 8 (så kallat sashiko). Jag får se om det håller och känns bra att ha på.
De var redan "vällagade"på baksidan sen tidigare!

Nu får jag hoppas att jag klara mig över vintern - det är så tråkigt att gå i klädaffärer och prova. Jag borde börja sy egna jeans men det känns knepigt att få till ett mönster som passar både till mig och det tyg jag kan tänka mig att använda. 


3 kommentarer:

Annika Odelstav sa...

Kul att du också provade Sashko! Jag gillar verkligen att sy med pärlgarnet, lagom tjockt och fin glans!

Emmas dagar sa...

Snygga lagningar! Ang. den kokta ullen så är det den som finns på Swelogent, där skolor brukar handla.

fale artut sa...

Tack för din kommentar om älgbilderna. Jag har skrivit hur de har spridits, det jag vet. Man kan hitta dem lite här och var om man söker.