Äntligen är säsongen inne för Grönkålssallad
- hade jag haft en egen odling hade det varit tidigare men nu var första gången i höst som jag hittade färsk grönkål i affären.
Jag gör ungefär så här:
ca 5 hg färsk grönkål, skölj och hacka
1 st rödlök, skiva i fina strimlor
1 äpple i tunna skivor
1/2 dl hackade hasselnötter
Blanda samman ingredienserna i en skål.
Citron och honungsvinägrett:
1 msk honung (ha honungsburken i rumstemperatur så är honungen lättare att hantera)
1 msk pressad citron
3-4 msk olja (jag använder kallpressad raps olja)
lite salt och peppar
Blanda vinägretten en mugg eller liknande och häll över salladen, blanda runt ordentligt salladen ska omslutas och bli glansig.
Låt allt stå och dra en timme eller så i kylskåpet, hållbar i flera dagar.
-Supergott!
Vill man variera kan man inspireras av tex
http://www.ica.se/recept/gronkalssallad-493501/
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar