Hittade ett handskrivet recept från min farmor. Samma farmor (jag har bara en) som fick min första stickade grytlapp för länge sedan.
På baksidan har något barnbarn tränat.
Fullkornsbröd
1 liter fil
1 1/2 dl mörk sirap (ljus sirap)
5 dl grahamsmjöl
4 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl rågmjöl
1 1/1 dl vetekli (kruskakli)
2 dl vetegroddar (solroskärnor)
2 dl havreksoss eller vete-havre-råg (rågkross)
2 tsk salt
3-4 tsk bikarbonat
Blanda det samman.
Häll i sirap och fil.
Gräddas i smorda
i 175 grader i 80 - 90 min
Den blå texten är ändringar jag gjorde efter vad jag hade hemma.
På bilden syns även morotsbullar recept från Underbara Clara, jag delade i 20 bullar, rullade och la på plåt. Mycket goda - nästan som en god kaka när man brett lite smör på.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar