Hade en påse röda linser i skafferiet som jag inte visste vad jag skulle använda till men med hjälp av Google hittade jag Jennys bästa köttfärssås, på en mycket trevlig blogg I Jennys kök.
Jennys bästa köttfärssås Jag gjorde lite justeringar
6 portioner
2 gula lökar
1 vitlök solo 3 vitlöksklyftor
500 g köttfärs (nötfärs, blandfärs eller varför inte kycklingfärs eller viltfärs?)
250 g färska champinjoner Inga svampar
500 g krossade tomater
1 paket tärnad bacon Ingen bacon
½ dl röda linser
2 rivna morötter
2 buljongtärningar
2 msk tomatpuré
2 dl vatten
torkad oregano
chilipeppar
paprikapulver
smör till stekning
Hacka lök och riv vitlök och fräs i lite smör i en gryta. Bryn köttfärsen tillsammans med löken och tillsätt sedan
Servera med pasta och sallad och givetvis lite riven parmesan. Jag serverade med quinoa och kokt broccoli. Det här kommer jag att laga fler gånger.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar